Solidaritat amb els empleats de la fallida Jo’Burger

Solidaritat amb els empleats de la fallida Jo’Burger El Jo'Burger tancat a Smithfield, Dublin 7 / Foto: Liffey

Divendres passat la cadena d’hamburgueseries Jo’Burger va anunciar a les xarxes socials que abaixava la persiana definitivament a causa dels problemes econòmics que feia temps que arrossegava i que, paradoxalment, s’han vist agreujats per l’actual període de bonança econòmica, que ha fet augmentar la competència i ha disparat el preu del lloguer fins a un nivell superior al dels anys bojos del Celtic Tiger.

El problema és general al sector i és per això que Adrian Cummins, director general de l’Associació de Restaurants d’Irlanda, ha alertat que molt probablement notícies com aquesta, la del tancament d’un establiment o d’una cadena de restaurants, es repetiran massa sovint durant el primer trimestre de l’any vinent, amb la consegüent pèrdua de llocs de treball.

De tota manera, sembla que els treballadors de Jo’Burger que han perdut la feina podrien començar a treballar ben aviat gràcies a l’onada de solidaritat sorgida d’altres empreses del sector que, de ben segur, en plena campanya nadalenca, serà de gran ajuda per als qui han perdut la feina d’un dia per l’altre.

És el cas de l’Eddie Rockets, la cadena nord-americana de menjar ràpid a l’estil anys seixanta que, mitjançant un missatge a Twitter, ha fet una crida als exempleats de Jo’Burger a contactar-los perquè necessiten personal, per a tota mena de posicions, i els poden contractar immediatament.

També el Whelan’s, el popular pub amb una farcida agenda de concerts situat a Wexford Street (Dublin 8), ha demanat als afectats que els contactin i miraran què hi poden fer. Pel que fa al personal de neteja, la crida ha arribat de la mà de l’empresa ACS Group, una de les líders al sector, que ha afirmat que no s’obliden dels de Jo’Burger i els ha convidat a contactar-los.

Font: Irish Independent

Torna a dalt