Silenci del Banc Central sobre l’or irlandès a Londres

Silenci del Banc Central sobre l’or irlandès a Londres La seu del Banc Central als Docklands, Dublin 1 / Foto: Liffey

Mentre continua la incertesa sobre com acabarà tot el tema del Brexit, amb la votació aquest dimarts a Westminister del pla de Theresa May sense cap majoria clara, el Banc Central d’Irlanda ha mostrat un secretisme total quan se li ha preguntat per l’or irlandès que hi ha dipositat al Banc d’Anglaterra adduint que, comercialment parlant, aquest assumpte és molt sensible.

Els lingots d’or irlandesos ja fa uns quants anys que són a Londres, essent el Banc d’Anglaterra el dipositari de l’or de molts països, tot i que en aquest tema el regulador financer irlandès tampoc ha volgut donar cap mena d’informació sobre quina mena de contracte té amb els seus homòlegs britànics. Així doncs, de moment no se sap si l’or irlandès canviarà d’ubicació abans del 29 de març vinent, que és la data en què el Regne Unit hauria d'abandonar definitivament la Unió Europea.

Amb tot, una portaveu del Banc Central ha explicat que una de les seves tasques és de gestionar les reserves d’or de l’Estat i que això es fa seguint uns paràmetres predeterminats que són analitzats i revisats d'una manera regular a fi d’adaptar-se al canvi de circumstàncies que hi puguin tenir un impacte rellevant.  

Segons el darrer informe disponible, a final del 2017 les reserves d’or irlandès a Londres tenien un valor de 193,5 milions d’euros i també hi havia monedes d’or, amb un valor d'uns deu milions d'euros, dipositades al Banc Central d’Irlanda. Aquesta quantitat d’or, que en pes és de gairebé sis tones i que només representa un 0,2% dels 90.300 milions d’euros d’actius del Banc Central, és una de les més baixes d’Europa.

Font: Irish Independent

Torna a dalt