Decomissen 750 litres de sangria al port de Rosslare

Decomissen 750 litres de sangria al port de Rosslare La sangria decomissada al port de Rosslare / Foto: Revenue Commissioners via Twitter

Aquest passat dilluns, el port de Rosslare (Comtat de Wexford), que juntament amb el de Dublin és un dels que té més tràfic de persones i mercaderies, va celebrar la Gran Festa de la Sangria gràcies a la descoberta de 750 litres d'aquesta beguda. El beuratge estava envasat en recipients on hi havia una etiqueta que deia que era suc de taronja, 100% natural, que és el que també s'havia declarat a les autoritats duaneres.

La mercaderia, amb origen a l'Estat espanyol i que va arribar amb ferri a Irlanda en un camió procedent de França, hauria tingut un valor de mercat d'uns 10.400 euros, cosa que hauria suposat una pèrdua a Hisenda d'uns 5.000 euros puix que no s'haurien ingressat els altíssims impostos que graven l'alcohol a la República d'Irlanda, uns dels més alts de tota la Unió Europea.

La descoberta del carregament de sangria forma part d'una operació de les autoritats duaneres que té l'objectiu d'interceptar alcohol i tabac il·legal destinat al mercat negre. En aquest sentit, Hisenda ha fet una crida a la col·laboració ciutadana demanant que es denunciï qualsevol delicte relacionat amb el contraban al telèfon confidencial 1800 295 295.

Torna a dalt