Irlanda és la que més creix de tota la Unió Europea

Irlanda és la que més creix de tota la Unió Europea Placa a l'exterior del Departament d'Economia / Foto: Liffey

Segons les dades publicades per la Comissió Europea, l'economia irlandesa és la que més creixerà aquest any, amb un augment del PIB del 5,6%, sobretot fruit de la forta demanda interna; aquesta xifra la converteix en l'economia que més creix dels vint-i-vuit socis comunitaris. Per al 2019 la previsió és d'un creixement del 4%. Pel que fa a Europa, el creixement d'enguany serà del 2,1%.

De tota manera i malgrat que els indicadors referents al mercat laboral i a la inversió al sector de la construcció són molt positius, la Comissió ha alertat que hi ha risc de desacceleració per la incertesa creada pel Brexit i és que Irlanda seria un dels països més afectats de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea a causa de la gran interrelació de la seva economia amb la britànica.

La Comissió també alerta que l'obertura de l'economia irlandesa l'exposa a riscos derivats dels canvis en fiscalitat i comerç internacionals, sobretot amb l'actual escalada de la tensió entre Europa i els Estats Units i amb l'agreujant que, en diverses ocasions, el President Trump ha fet referència a Irlanda com a paradís fiscal que atrau massa inversió d'empreses nord-americanes.

D'altra banda, aquest creixement ha fet augmentar l'IPC i si l'any 2016 els preus es van mantenir inalterats amb un 0% d'inflació, l'Oficina Central d'Estadística ha informat que durant els darrers 12 mesos la inflació ha estat del 0,4%, essent els costos energètics, els lloguers, alguns productes lactis i el tabac els que més van contribuir a aquest augment.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt