Un Divendres de Pasqua sec acordat frega el càrtel

Un Divendres de Pasqua sec acordat frega el càrtel Unes pintes per al Divendres de Pasqua / Foto: Liffey

Fa unes setmanes, després de molts anys de pressió i de ploranera per part del sector dels pubs, el Parlament va esmenar una llei del 1927 que prohibia la venda de begudes alcohòliques el Divendres de Pasqua, per la qual cosa ara només queda el dia de Nadal com l'únic en què es manté la prohibició.

La notícia va ser celebrada per molts pubs, que durant molt de temps havien vist impotents com perdien la possibilitat de fer calaix entre els turistes que haurien aprofitat aquest dia festiu per a sadollar la sequedat a la gola o els afeccionats de rugbi que, com d'habitud, volien mirar el partit del seu equip tot fent unes pintes en un pub.

De tota manera, al cap d'uns dies d'aprovar-se l'esmena ja van començar a aparèixer les primeres veus informant que el Divendres de Pasqua continuarien la tradició de tancar, adduint que aquest dia sempre s'havia dedicat a la soferta família dels que regenten un pub. En algun cas també es va justificar pel fet que aquell dia, en ser festiu, no hi havia gaire activitat.

En aquest sentit, els primers que van anunciar la bona nova a bombo i platerets van ser els responsables dels sis pubs de la població de Newmarket (Comtat de Cork) que, amb tota la premsa interessant-se per ells, van explicar que havien arribat a un acord entre els sis. Durant les setmanes següents hi ha hagut més poblacions, sobretot petites, que s'han afegit a continuar amb la tradició i no obrir.

Amb tot, aquests anuncis col·lectius han tingut força ressò a la premsa i això ha fet que l'assumpte hagi arribat a la Comissió per la Competència i la Protecció del Consumidor (CCPC), que ha recordat als pubs que l'horari d'obertura és un tema que han de decidir individualment i és que, amb la Llei de Competència a la mà, acordar una acció entre diversos competidors es considera un càrtel i és constitutiu de delicte.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt