Els Verds no volen taulers blocant el pas al carrer

Els Verds no volen taulers blocant el pas al carrer Tauler del pub McNeill a Capel Street, Dublin 7 / Foto: Liffey

Ciarán Cuffe, regidor municipal dels Verds a l'ajuntament de Dublin, ha presentat una moció per a prohibir la instal·lació de taulers d'anuncis a les voreres, una pràctica molt habitual entre bars i restaurants a l'hora de copsar l'interès dels vianants pels seus serveis o productes i que ha proliferat molt amb la recuperació de l'activitat econòmica, essent el sector de la restauració un dels que més negocis ha obert i que, en alguns llocs concrets, fa servir taulers per sobre de les seves possibilitats.

Segons Cuffe, el tema s'ha descontrolat fins al punt de suposar un autèntic malson per a les persones amb algun tipus de problema de mobilitat o de visió, sobretot en carrers on hi ha molts bars i restaurants i on la vorera és estreta. En aquest sentit, el regidor ecologista cita dos exemples concrets, Parnell Street (Dublin 1) i Capel Street (Dublin 7), i suggereix a l'ajuntament que comenci a repartir fulletons entre els negocis de la zona demanant-los d'entrar els taulers cap a l'interior del local.

Per la seva banda, alguns comerciants d'aquests carrers ja hi han dit la seva i s'han preguntat si l'ajuntament no té res més interessant a fer. És el cas d'Stuart Scott, que regenta el pub McNeill a Capel Street i que assegura que el tauler en el qual anuncia música en directe i sandvitxos, situat sobre la tapa metàl·lica que cobreix el soterrani que hi ha sota la vorera (cellar), és de fet, una cosa que redueix el risc perquè la gent no hi passa per sobre, evitant així de relliscar, sobretot quan plou.

Altres comerciants de la zona també recorden els tributs que paguen a l'ajuntament de Dublin, que són els més alts de la República, preguntant-se com volen que el seu negoci tiri endavant sense tauler si aquest element situat al carrer és, de bon tros, un dels reclams que fa entrar més gent en alguns establiments.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt