El Brexit continua afectant la venda de cotxes nous

El Brexit continua afectant la venda de cotxes nous Matrícula del primer semestre del 2018 / Foto: Liffey

Mentre dura la negociació a diverses bandes per a determinar com es farà la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, els efectes del Brexit ja fa temps que es perceben al sector dels concessionaris, sobretot al volum de venda de vehicles nous, que l'any passat ja van patir una davallada respecte al 2016, tallant així una tendència a l'alça que havia començat el 2013, l'any en què es va introduir un tercer dígit a la part de la matrícula que indica l'any, afegint un 1 per al primer semestre i un 2 per al segon.

Amb les xifres de l'Oficina Central d'Estadística a la mà es confirma la tendència a la baixa i aquest passat mes de gener la venda de vehicles nous, ja amb el flamant 181 (primer semestre del 2018) lluint a les matrícules, van reduir-se un 3,2% respecte al gener de l'any passat, que ja havia estat inferior al 2016.

De tota manera, no és que la gent compri menys cotxes sinó que se'n compren més de segona mà, la majoria dels quals provinents del Regne Unit aprofitant que la depreciació de la lliura esterlina n'ha fet baixar el preu en euros. Més de la meitat d'aquests cotxes importats tenien entre tres i cinc anys, un terç en tenia entre sis i nou i un 13,6% menys de tres.

Pel que fa als números, durant el gener es van matricular 25.813 vehicles nous i 8.025 d'importats. Dels nous un 55,8% eren dièsel, un 36,6% benzina i la resta híbrids o elèctrics. Toyota va ser la marca més popular, amb 3.415 matriculacions de cotxes nous, seguida de Ford amb 2.802, Hyundai (2.736), Nissan (2.150) i Volkswagen (2.083), acaparant aquestes cinc marques un 51,1% de totes les matriculacions de vehicles nous. Els cotxes més populars van ser el Hyundai Tucson, seguit del Nissan Qashqai i del Ford Focus.

D'altra banda, les dades disponibles indiquen que els pagesos i els motociclistes van anar en sentit contrari dels automobilistes, augmentant la compra de vehicles nous i disminuint la dels de segona mà.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt