Starbucks es fa amb la tercera plaça al ram dels cafès

Starbucks es fa amb la tercera plaça al ram dels cafès L'Starbucks d'O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Fa unes setmanes un grup de petits cafès independents va organitzar un acte de protesta contra l'obertura de locals de les grans cadenes del ram, que obren locals arreu, fins i tot un davant de l'altre; l'acció va consistir a servir cafès de franc a determinades hores però la voràgine no s'atura i Starbucks ja ocupa la tercera posició del mercat, superant O'Brien's, tota una icona del cafè i dels entrepans per a emportar.

Actualment, els tres primers actors, Insomnia, Costa Coffee i Starbucks, acaparen el 52% del mercat i d'acord amb les dades de la consultora londinenca Allegra, sembla que continuarà havent-hi una guerra sense quarter per tal de guanyar quota de mercat i visibilitat. En aquest sentit, durant els darrers dotze mesos les grans marques han obert 24 locals a Irlanda, 14 dels quals de Costa Coffee, que ara en té 102, 8 d'Starbucks (79) i 2 d'Insomnia (128). O'Brien's en té 73.

De tota manera, un dels reptes més importants a l'hora d'obrir un local nou és que l'augment de l'activitat arran de la recuperació econòmica ha suposat un increment del cost del lloguer, sobretot al centre de les ciutats, però segons els experts del sector, encara hi ha força marge per a obrir cafeteries de marca. D'altra banda i a fi de poder fer front a l'augment dels costos, en els darrers dotze mesos el preu mitja del cafè amb llet (Latte) o Capuccino ha pujat un 4%.

Font: Irish Independent

Torna a dalt