Grafton Street és l’11è carrer més comercial d'Europa

Grafton Street és l’11è carrer més comercial d'Europa El comercialíssim Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Un estudi realitzat per BNP Paribas Real Estate sobre 98 carrers de 23 ciutats ha situat Grafton Street (Dublin 2) en l'onzena posició dels carrers més comercials amb relació a nombre de vianants; així doncs, no és estrany que sigui el més cobejat a l'hora d'obrir botiga a la ciutat. En aquest sentit, 8.802 vianants per hora passen per Grafton Street; a Henry Street (Dublin 1), a l'altra banda del Liffey, n'hi passen 8.505.

Les xifres d'ambdós carrers, que probablement augmentaran en el futur gràcies a l'obertura del Luas Cross City, són superiors a vies com el parisenc Boulevard Haussmann, la romana Via del Corso o la Kalverstraat d’Amsterdam, una cosa que podria explicar-se pel fet que són els dos únics grans carrers comercials de la ciutat. Lidera la classificació tota una icona del shopping: el londinenc Oxford Street amb 13.560 vianants per hora.

L'estudi situa Dublin en un grup de ciutats on el component econòmic i cultural local té una gran importància, així com el turisme. De tota manera i malgrat tenir el Brown Thomas, Grafton Street no es considera un carrer de comerços de luxe sinó més aviat un lloc on hi ha les grans marques internacionals.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt