Aparcar a Dublin podria costar 4,15 euros l’hora

Aparcar a Dublin podria costar 4,15 euros l’hora Un parquímetre al centre de Dublin / Foto: Liffey

A la majoria de ciutats amb zona d'aparcament de pagament els ajuntaments treuen un profit dels automobilistes que hi deixen el cotxe però a Dublin encara s'està molt lluny d'aquesta fita; és més, es calcula que a fi de cobrir costos s'hauria d'apujar la tarifa un 40%, és a dir, que el preu per hora hauria de passar de 2,90 euros a 4,15. Això al centre, perquè als suburbis més allunyats del centre l'hora d'aparcament costa 90 cèntims.

Aquest augment suposaria el primer augment de tarifa en deu anys i és que canviar-la requereix que el ple municipal ho aprovin, cosa que no és gens fàcil perquè molts regidors temen perdre vots. La situació es repeteix amb el cep, que té una tarifa d'alliberament de 80 euros des de la introducció del servei l'any 1998 i que fa que l'ajuntament hi perdi diners.

Un dels costos més importants amb relació a la zona blava és la recollida de la recaptació, que el gestiona una empresa privada i que va signar el contracte fa uns anys quan l'ús de les monedes era generalitzat, a diferència d'ara en què la majoria d'usuaris paguen via telèfon mòbil o amb targeta. A l'empresa recol·lectora li paguen 700.000 euros anuals.

Per la seva banda, el regidor municipal independent Niall Ring, ha alertat que una pujada de tarifa seria perjudicial per a les vendes als comerços del centre de Dublin atès que hi hauria consumidors que preferirien anar a algun altre lloc com grans superfícies comercials amb aparcament gratuït. Ring ha recomanat d'incentivar l'ús de les noves tecnologies i d'oblidar-se de les monedes.

Font: Irish Times

URL curta: bit.ly/2yjRgPs

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt