La Guinness podria quedar-se sense ordi irlandès

La Guinness podria quedar-se sense ordi irlandès Unes pintes de Guinness / Foto: Liffey

La cervesa més icònica d'Irlanda podria haver de canviar l'origen del seu ingredient principal, l'ordi, si el preu d'aquesta matèria primera no puja en els mesos vinents. En aquest sentit, Bobby Miller, president de l'Associació de Productors de Gra, ha demanat a Boortmart, empresa controla el mercat de l'ordi a l'illa, que apugi el preu per tona d'ordi fins als 200 euros, un import que permetria als pagesos de continuar en actiu; altrament hauran de tancar. Actualment el preu per tona ronda els 154,80 euros.

A fi de pressionar, uns setanta proveïdors de la Guinness van manifestar-se ahir davant de les instal·lacions que Boortmart té a Athy (Comtat de Kildare) per fer visible el seu malestar amb la política de preus de l'empresa. Per la seva banda, Boortmart, ha assegurat que més de la meitat dels tres-cents pagesos que treballen amb ells ha optat per participar en el seu model tarifari, del qual asseguren que millora l'eficiència de les explotacions agrícoles.

A més, l'empresa ha recordat que han invertit molts milions d'euros a la planta de tractament de gra a d'Athy i que han implementat, conjuntament amb l'Associació de Pagesos d'Irlanda (IFA), un model de preus obert, transparent i líder al mercat.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2i3wXdV

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt