Els camps d’Athenry podrien quedar-se sense pomes

Els camps d’Athenry podrien quedar-se sense pomes Camps als afores d'Athenry, Comtat de Galway / Foto: Liffey

A Irlanda el procés de sol·licitud de permís d'obres pot esdevenir un llarg camí a causa de la possibilitat d'apel·lar que hi ha per part de les parts afectades, a l'estil d'un partit de tenis amb un intercanvi de cops etern, bàsicament, un estira-i-arronsa que de vegades fa que algunes sol·licituds s'allarguin fins al punt d'acabar amb la paciència dels promotors i s'acabin abandonant projectes que haurien suposat una gran inversió i molts llocs de treball.

En el cas del centre de dades que la multinacional Apple vol construir a Athenry (Comtat de Galway) aprofitant que és un lloc on sol fer fresca, que és el que necessiten els centres de dades a fi de no gastar grans quantitats d'energia en refrigeració, la cosa ja fa gairebé tres anys que dura i sembla que al serial encara li queden uns quants capítols.

Apple va rebre el vistiplau del Galway County Council el febrer del 2015 i aquesta decisió va ser confirmada per An Bord Pleanála, ens públic que gestiona els permisos urbanísitics, l'agost del 2016. De tota manera, tres persones hi van presentar al·legacions i des de llavors el projecte, que suposaria una inversió de 850 milions d'euros i donaria feina a 150 persones, no ha avançat.

Un altre centre de dades construït a Dinamarca i que va ser anunciat al mateix temps que el d'Athenry està a punt d'entrar en servei; això ha fet que augmenti el temor que Apple ho deixi estar però el Taoiseach Leo Varadkar ha volgut tranquil·litzar tothom assegurant que la multinacional de la poma continua compromesa a fer realitat el projecte.

Font: Newstalk  

URL curta: bit.ly/2ytY4qo

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt