La incertesa del Brexit atura un segon Gathering

La incertesa del Brexit atura un segon Gathering Publicitat del Gathering a l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

L'any 2013, en plena crisi econòmica, el govern irlandès va endegar una iniciativa anomenada “The Gathering” (La Trobada) que, a fi de reactivar la indústria turística, va promocionar Irlanda com a lloc de trobada, tant de famílies de la diàspora com de convencions anuals de les grans multinacionals, sobretot les que tenien alts executius irlandesos. El resultat final de la iniciativa va ser força positiu, amb uns 275.000 visitants addicionals que van deixar uns 170 milions d'euros en un moment en què el sector patia la crisi de valent.

Després de l'èxit de la primera i de moment única edició, el govern ja havia començat a pensar en una nova Trobada però la debilitació de la lliura esterlina a causa del Brexit ha fet que la idea hagi perdut suport i és que la nombrosíssima diàspora resident al Regne Unit va ser un dels col·lectius més importants en la primera edició, aprofitant la proximitat geogràfica i un canvi entre la lliura i l'euro força favorable. A més, la manca de llits d'hotel encara agreujaria més el problema.

Així doncs, en cas que es decideixi de tirar endavant un altre any temàtic, s'haurà de tenir en compte diversos factors com el tipus de canvi amb les monedes dels mercats més importants del turisme irlandès com el britànic i l'americà, la capacitat hotelera i les places disponibles en avions i vaixells que connecten Irlanda amb la resta del món.

Font: Irish Independent 

URL curta: bit.ly/2xWx7tU

Torna a dalt