Irlanda segueix pagant el deute abans d’hora

Irlanda segueix pagant el deute abans d’hora Placa a l'exterior del Departament d'Economia / Foto: Liffey

Paschal Donohoe, ministre d'Economia, i Christine Lagarde, directora del Fons Monetari Internacional (FMI), van arribar ahir a un acord mitjançant el qual Irlanda pagarà abans d'hora una part del deute contret fa uns anys quan, víctima d'una greu crisi bancària causada per l'esclat de la bombolla immobiliària, va haver de demanar un rescat financer a fi d'evitar la fallida.

L'import que es farà efectiu durant les setmanes vinents rondarà els 5.500 milions d'euros, 4.500 dels quals es pagaran a l'FMI, 600 a Suècia i 400 a Dinamarca. Evidentment, el préstec rebut no va sortir de franc, perquè s'ha hagut de pagar uns interessos, però aquest repagament abans d'hora suposarà un estalvi total de 150 milions d'euros durant el temps que queda de termini.

Per la seva banda, Frank O'Connor, director de finançament i gestió de deute a la National Treasury Management Agency (NTMA, el Tresor Públic), ha afirmat que no és la primera vegada que Irlanda paga abans d'hora i que això ha suposat un important estalvi en interessos.

O'Connor també ha afirmat que la situació de la tresoreria estatal gaudeix de molt bona salut i a final d'agost el valor de les reserves de diners i actius líquids era de 20.000 milions d'euros. Això fa que l'emissió de bons al mercat financer siguin sempre un èxit; la següent serà el dia 14 de setembre.

Font: Newstalk

Torna a dalt