Cafè de franc per protestar contra Starbucks

Cafè de franc per protestar contra Starbucks Un Starbucks al centre de Dublin / Foto: Liffey

La proliferació dels locals de la cadena de cafeteries Starbucks, que apareixen com bolets a les zones més cèntriques de les poblacions irlandeses i que en alguns casos estan situats un davant de l'altre, ha posat en alerta els cafès més tradicionals que, ahir, durant una hora al migdia i dues al vespre, van oferir cafès de franc a la clientela a fi de cridar una mica l'atenció sobre el problema.

La iniciativa va ser organitzada per Ciaran Hogan, que gestiona el Clockwork Door, un local on es pot llogar sales i on s'ofereixen begudes sense alcohol, situat a Wellington Quay (Dublin 2), a la façana exterior del popular Temple Bar. Un dels factors que va empènyer Hogan a endegar aquesta iniciativa va ser l'obertura d'un [altre] Starbucks a prop del seu negoci, a Crampton Quay.

Hogan denuncia que hi ha molts emprenedors que intenten crear un ambient de petits cafès dels de tota la vida, amb un estil propi, però que l'aparició sense control de locals d'Starbucks ho fa cada vegada més difícil, a banda de fer el sector més monòton i de no reflectir l'esperit de Dublin enlloc dels seus locals i productes.

De moment no ha parlat amb l'ajuntament, que és qui atorga la llicència d'obertura, però la recent i exitosa campanya per salvar de la tala alguns arbres centenaris a Fairview potser el farà canviar de parer, atès que finalment l'ajuntament es va fer enrere arran de la pressió popular.

Un lloc on queda ben il·lustrada l'expansió de la cadena és O'Connell Bridge, des d'on es poden veure fins a cinc Starbucks diferents, dos dels quals un davant de l'altre a Westmoreland Street (Dublin 2). Actualment a la ciutat hi ha aproximadament uns cinquanta locals d'aquesta cadena.

Per la seva banda, Starbucks ha afirmat que estan molt orgullosos de formar part de la vibrant cultura de cafès dublinesa i que els agrada veure que a Dublin hi ha un ampli ventall de petits establiments d'aquest ram, una competència que dóna moltes possibilitats d'elecció entre els consumidors. La cadena ha recordat que amb l'obertura del nou local a Crampton Quay es crearan quinze llocs de treball; a tot Irlanda dóna feina a unes 800 persones.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2wFPN1J

Torna a dalt