Tesco lluita contra la competència fent servir el metro

Tesco lluita contra la competència fent servir el metro El Tesco Metro de Drumcondra, Dublin 9 / Foto: Liffey

Fa uns mesos la cadena alemanya Lidl va acusar la britànica Tesco de posar bastons a les rodes als intents d'expansió dels seus competidors mitjançant la presentació d'objeccions a qualsevol sol·licitud de permís d'obertura; aquesta actitud va fer que Lidl acabés titllant Tesco d'objector en sèrie. De tota manera, l'estadística diu que An Bord Pleanála, l'ens regulador urbanístic, ha donat la raó a Tesco en més ocasions que no pas a Lidl i Aldi.  

Ara, la febre objectora de Tesco ha anat una mica més lluny i ha intentat de blocar el projecte de construcció d'un magatzem al Parc Comercial Gulliver, al barri de Santry (Dublin 9), després que el mes passat el Fingal County Council, l'administració local del terç nord del comtat de Dublin, hagués donat el seu vistiplau a la sol·licitud de permís de Cosgrave Property Group, que actua d'agent per a una cadena de supermercats que de moment ha volgut mantenir l'anonimat. La llicència té una durada de deu anys.

En el seu rol d'objector en sèrie i mitjançant la consultora immobiliària GVA, Tesco ha demanat a An Bord Pleanála que anul·li la decisió del Fingal County Council adduint que el magatzem podria causar problemes a la construcció de Metro North, una línia de metro que hauria d'unir el centre de Dublin amb l'aeroport i que, malgrat que encara no s'ha seleccionat la ruta definitiva, passaria per aquella zona.

Segons Tesco, la decisió és prematura i s'hauria d'esperar a saber quin serà el recorregut definitiu del metro, a banda que una part del magatzem podria convertir-se en supermercat i atraure més negocis cap a la zona, agreujant el problema a l'hora de construir la línia, els treballs de la qual haurien de començar l'any 2021 i acabar el 2026.  

Per la seva banda, Cosgrave Property Group ha afirmat que a l'hora de dissenyar el projecte i de fer la sol·licitud de permís urbanístic ja van tenir en compte Metro North, assegurant-se que no tingués cap impacte sobre aquesta infraestructura ferroviària, ans al contrari, creuen que seria beneficiosa per a intensificar l'activitat comercial i fer Metro North més necessari i rendible aportant-hi més usuaris.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2vXl95Y

Torna a dalt