L'automatització de la banca castigarà la gent gran

L'automatització de la banca castigarà la gent gran Adéu als diners en efectiu / Foto: Liffey

Bank of Ireland i Ulster Bank han començat a implementar un pla d'automatització que deixarà bona part de la seva xarxa d'oficines sense transaccions “humanes” de diners en efectiu, és a dir, que per a qualsevol gestió amb monedes i bitllets s'haurà de interactuar amb una màquina.

Això tindrà clarament un gran impacte sobre la gent gran, atès que aquest col·lectiu no és gens amic dels self-service o de la banca en línia sinó que necessita un tracte humà, amb l'agreujant que, en el cas de Bank of Ireland, l'automatització afectarà sobretot oficines rurals, on la mitjana d'edat de la clientela sol ser més alta i on la connexió a internet no és gaire bona.

Les crítiques han arribat de la majoria de partits polítics, que han denunciat que la banca deixa enrere part de la seva clientela i que potser n’hi haurà alguns que tornaran al vell sistema de guardar els diners a sota de la rajola. També han recordat que va ser el contribuent el qui va salvar els bancs de la fallida i que aquesta no és una manera gaire bonica de pagar-los-ho.

De moment Ulster Bank ha anunciat que a final de mes ja tindrà cinc oficines sense transaccions amb diner en efectiu fetes via finestreta (over the counter), quatre a Dublin (inclosa la de Grafton Street) i una a Cork. Pel que fa a Bank of Ireland, que s'ha defensat de les crítiques adduint que l'única cosa que fan és adaptar-se a la manera com la clientela utilitza el seu servei, l'entitat té previst d'automatitzar unes cent sucursals abans de final d'any, tot i que per ara no ha detallat quines. Segons el banc, només un 3% de les transaccions es fa via finestreta.

Per la seva banda, el departament d'Economia ha assegurat que la banca respon al comportament dels clients malgrat reconèixer que una cosa és no fer servir gaires diners en efectiu, que és el que promou conjuntament amb el Banc Central, i una altra és no utilitzar-ne en absolut.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2rfoRT1

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt