Dunnes Stores només vol veïns de classe alta

Durant els darrers anys del Celtic Tiger el Point Village, situat al costat de The Point Depot (Dublin 1), a la desembocadura del Liffey i a tocar del port, havia de convertir-se en un lloc de lleure amb cinema, restaurants, botigues i hotel però va arribar la crisi i només va obrir l'hotel, anomenat The Gibson (foto).
El promotor immobiliari del projecte, Harry Crosbie, va enganxar-se els dits de mala manera amb l'esclat de la bombolla i l'any 2013, amb un deute acumulat de 450 milions d'euros, es va veure obligat a traspassar tots els seus actius i passius a la NAMA, el banc públic d'actius tòxics.
Com sol passar quan es construeix una gran zona de lleure en què el centre comercial és la pedra angular, sempre es negocia amb alguna gran cadena de supermercats de primer ordre que faci de pol d'atracció d'altres comerços i de clientela. En el cas de The Point Village, l'acord va ser amb Dunnes Stores, que l'any 2010 es va comprometre a invertir-hi 15 milions d'euros.
Tanmateix, fins ara Dunnes Stores no hi ha obert cap botiga i és per això que els administradors del procés concursal de les empreses de Crosbie van portar el cas al jutjat, adduint que no s'havia complert l'acord. Ara el cas ja ha arribat a la Cort d'Apel·lació, on l'advocat de Dunnes ha recordat que l'acord del 2010 requeria que hi hagués, com a mínim, set establiments més i que havien de tenir un nivell, és a dir, que no es conformaven de tenir de veí un qualsevol.
Actualment hi ha alguns locals ocupats, entre els quals s'inclou una botiga de cigarretes electròniques, un barber i una cafeteria, uns negocis que Dunnes considera que no tenen prou classe i que, segons l'advocat de l'empresa, els eximeix de l'obligació d'obrir-hi un establiment. La situació és com un peix que es mossega la cua perquè Dunnes no vol obrir si no hi ha set botigues de nivell i moltes botigues potencials no volen obrir perquè no hi ha el Dunnes.
Font: Irish Independent
URL curta: bit.ly/2q7AdrU