Supermac's inicia una McBatalla contra McDonald's

Supermac's inicia una McBatalla contra McDonald's El Supermac's d'Eyre Square, a Galway / Foto: Liffey

Continua la guerra entre Supermac's, tota una icona del menjar ràpid fundada a Galway a final dels setanta i que té uns 100 establiments repartits per l'illa, i el gegant nord-americà McDonald's, que de fa uns anys s'ha anat apropiant dels drets de múltiples paraules amb el prefix Mc, com McKids, McJob, McImagination, McHappy, McInternet o McCountry; en total en té un centenar.

Una de les primeres batalles va ser guanyada per McDonald's, quan un jutge va denegar el dret a Supermac's d'expandir-se cap a Austràlia amb aquest nom. L'empresa irlandesa volia aprofitar la gran quantitat d'irlandesos que viuen en aquell país dels antípodes, molts dels quals farien qualsevol cosa per consumir productes que només es poden trobar a Irlanda.

Més tard Supermac's també va perdre la batalla, si més no parcialment, en la seva possible expansió europea; només se li va permetre utilitzar el seu nom però no vendre els seus productes amb el prefix Mc perquè es va considerar que podria crear confusió amb els productes de McDonald's.

De tota manera, el fet que McDonald's també hagi registrat les paraules “Snack Box” ha estat massa per a Supermac's, puix que aquest nom és el del producte més popular de la casa, la capsa de pollastre i patates fregides. Així doncs, la companyia irlandesa ha passat a l'ofensiva i ha demanat a l'Oficina Europea de la Propietat Intel·lectual que anul·li algunes de les marques dels nord-americans, inclòs el popular Big Mac.

Pat McDonagh, que va batejar la seva empresa amb el nom que rebia ell a l'escola en ser un gran corredor, ha acusat McDonald's de practicar una política d'assetjament contra totes aquelles empreses o persones que tenen el prefix Mc al seu nom, amb l'agreujant que la majoria de les paraules registrades no les utilitza sinó que ho fa únicament per no permetre cap tipus de competència.

Font: The Journal.ie 

URL curta: bit.ly/2osGPAP

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt