La nova seu del Banc Central no tindrà ni un duro

La nova seu del Banc Central no tindrà ni un duro Demanda de donatius durant els anys de plom de la crisi / Foto: Liffey

Amb l'esclat de la bombolla immobiliària i la fallida econòmica de la majoria de bancs, que van haver de ser salvats per l'Estat injectant-hi diners via ampliació de capital, la que havia de ser la flamant nova seu de l'Anglo Irish Bank, el primer a caure, va romandre com un esquelet durant uns quants anys il·lustrant clarament el desastre que va posar fi als anys bojos del Celtic Tiger; això sí, l'humor no hi va mancar i a la tanca de protecció algú hi va escriure un irònic “S'accepten donatius” (foto).

De tota manera, la necessitat del Banc Central de tenir la majoria de la seva plantilla sota un mateix sostre va fer que aquesta estructura situada a la zona de les Docklands, a North Wall Quay (Dublin 1), tingués una nova oportunitat. I ara, després d'una inversió de 140 milions d'euros en què s'ha mirat fins al darrer detall, el lloc ha canviat totalment de cara i només manquen els darrers retocs abans que hi arribi el gruix de la plantilla del regulador financer.

Una de les paradoxes de la nova seu del Banc Central és que, malgrat que un dels elements més identificatius d'un banc són les monedes i els bitllets, a l'edifici no hi haurà ni un duro, totes les transaccions, com pagar al restaurant, es faran mitjançant targeta. Tampoc hi haurà cap reserva amb feixos de bitllets al soterrani com sol ser habitual en molts bancs centrals. Ni un cèntim.

URL curta: bit.ly/2l4QX3n

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt