El camp dublinès aporta un 20% de la producció nacional

El camp dublinès aporta un 20% de la producció nacional Unes patates del comtat de Dublin / Foto: Liffey

El comtat de Dublin és, amb diferència, el més urbà i amb una densitat demogràfica més gran de tot Irlanda però això no impedeix que les zones on no hi hagi habitatges, polígons industrials o vies de comunicació es puguin dedicar a l'agricultura; en total hi ha unes 800 explotacions que es reparteixen 118.000 hectàrees classificades com a sòl de conreu.

A més, segons revela la setena edició del Dublin Economic Monitor, una iniciativa conjunta duta a terme per les quatre administracions locals del comtat i que trimestralment n'avalua la situació econòmica, els pocs pagesos que hi ha són els més productius d'Irlanda.

L'estudi calcula el valor creat per cada treballador del sector i arriba a la conclusió que, de mitjana, cada un dels 8.000 empleats agrícoles que hi ha al comtat de Dublin aporten 178.000 euros anuals a l'economia nacional; per contra, els que treballen a la resta de comtats només aporten 55.000 euros. Així doncs, malgrat la seva petita superfície, Dublin genera una cinquena part del total de la producció agroalimentària irlandesa.

De tota manera, no tot són flors i violes i a l'informe també s'hi inclouen els reptes del futur immediat, amb menció especial per al Brexit i és que el Regne Unit és el mercat on s'exporta més producció, per la qual cosa la depreciació de la lliura esterlina té un gran impacte sobre la pagesia irlandesa, no només per l'encariment de les exportacions sinó també per l'abaratiment de les importacions de productes britànics substitutius de la producció local.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2fj94AW

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt