Sinéad O’Connor a la llista de grans defraudadors

Sinéad O’Connor a la llista de grans defraudadors La cantant Sinéad O'Connor / Foto: Wikipedia

Cada tres mesos Hisenda fa pública una llista amb el nom dels defraudadors més importants del trimestre i sempre hi ha sorpreses, des de personatges famosos fins a un experts fiscals passant per empreses amb aparença de ser modèliques; aquesta tàctica dels Revenue Commissioners, coneguda com a “name and shame” (anomena i avergonyeix), té un doble objectiu: escarmentar els infractors i enviar un missatge de por als qui tinguin pensat de defraudar Hisenda.

La sorpresa de la llista, que fa referència al període abril-juny d'enguany, ha estat la controvertida cantant Sinéad O'Connor, una artista que de sempre ha estat notícia per assumptes aliens al món de la música i que ha hagut d'abonar 160.000 euros a Hisenda per no haver pagat tot l'IRPF (PAYE) i les contribucions a la Seguretat Social (PRSI) que li pertocava. Devia 90.000 euros i la resta són penalitzacions i interessos.

A la llista hi apareixen els 101 casos més greus i l'import global que han pagat per saldar el deute amb el fisc ha estat de 17,44 milions d'euros. La primera posició és per a un director d'empresa jubilat del comtat de Meath, que ha hagut de pagar 1,4 milions d'euros, seguit d'un empresa que es dedica a pintar avions, amb 1,1 milions.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2cAxb7A

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt