Ulster Bank surt al rescat de les vaques lleteres

Ulster Bank surt al rescat de les vaques lleteres Omplint un got de llet / Foto: Liffey

Com ja havia previst gairebé tothom, des que va acabar-se el sistema de la quota lletera de la Unió Europea, que mitjançant el control de l'oferta havia mantingut el preu de la llet a un nivell raonable, el que es paga per litre ha anat baixant fins al punt que la majoria de ramaders irlandesos han de fer mans i mànigues per poder mantenir la seva granja en funcionament.

En els països on abunden les grans explotacions la baixada del preu d'un 40% en els darrers dos anys no ha suposat cap problema seriós perquè les economies d'escala els han permès d'amortir el cop però a Irlanda, país de petits ramaders, la situació a les granges s'ha complicat i molts podrien haver de tancar.

De tota manera, Ulster Bank, un dels bancs que operen aquí que està més involucrat en el sector ramader, ha sortit al rescat de les vaques i de la mà del seu nou director general a Irlanda, Gerry Mallon, ha anunciat una sèrie de mesures que haurien de facilitar les coses als qui estan colgats pels deutes i als qui necessiten capital circulant per a superar els alts i baixos del cicle de caixa.

En aquest sentit, els ramaders amb més problemes econòmics només hauran de pagar els interessos del préstec; aquesta serà una mesura temporal a l'espera d'una recuperació del mercat. També s'avançarà diners a fi de fer front a necessitats de capital a curt termini.

Font: Irish Independent 

URL curta: bit.ly/2bdzhOG

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt