En tres anys un 40% de les oficines ha canviat de mans

En tres anys un 40% de les oficines ha canviat de mans Oficines per llogar a l'IFSC, Dublin 1 / Foto: Liffey (2013)

La recuperació econòmica ja fa temps que es percep en alguns sectors que van patir de valent la crisi, com el del mercat d'oficines que, segons un informe de l'agència immobiliària Savills, un 40% de les que hi ha a Dublin ha canviat de mans durant els darrers tres anys.

La majoria de compradors, ara un 68% enfront del 29% del 2013, són grans inversors internacionals que han vist que el sector torna a ser rendible i és que s'espera que només d'aquí a final d'any el preu del lloguer s'incrementi un 14%. A destacar també que el preu de compra continua sent força assequible perquè bona part de l'estoc immobiliari és en mans del banc públic d'actius tòxics, la NAMA, que ha començat a treure's de sobre alguns edificis.

La raó de tanta demanda és que hi ha moltes empreses multinacionals de serveis, sobretot de noves tecnologies, que obren el seu centre europeu a Dublin, aprofitant els avantatges fiscals com l'impost de Societats al 12,5%, i alhora hi ha les empreses ja localitzades a la capital irlandesa que expandeixen les seves operacions, amb la conseqüent necessitat de més espai.  

Font: Newstalk

URL curta: bit.ly/1t70uag

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt