Amenaça de vaga a Tesco arran d'una disputa salarial

Amenaça de vaga a Tesco arran d'una disputa salarial El Tesco Metro de Drumcondra, Dublin 9 / Foto: Liffey

Els empleats de la cadena de supermercats Tesco afiliats al sindicat Siptu han votat a favor d'iniciar accions de pressió cap a l'empresa en què fins i tot s'hi inclou una possible vaga; tot això com a resposta a la intenció de Tesco de rebaixar el salari d'una part de la plantilla, la més veterana, i de canviar la manera d'organitzar els torns de treball.

Segons una portaveu de Siptu, Tesco no només s'ha negat a aplicar les mesures recomanades per la Cort Laboral i que consistien en incrementar, a tota la plantilla, un 2% el salari i un 1,5% la bonificació, sinó que intenta de rebaixar el salari entre un 15 i un 35% als que van signar el seu contracte laboral abans del 1996. Aquesta rebaixa hauria d'entrar en vigor el 18 d'abril.

Per la seva banda, Tesco ha respost que va anunciar l'aplicació de la recomanació de la Cort Laboral a excepció dels aproximadament 1.000 treballadors pre-1996, a qui ja ha pagat una bonificació per beneficis del 5%. La companyia britànica ha assegurat que les condicions del sector han canviat molt des des del 1996, quan no s'obria el diumenge i els horaris no eren tan amplis, i això fa que actualment hi hagi molts establiments amb massa empleats durant hores en què no hi ha gaire clientela.

Tesco Ireland dóna feina a uns 14.500 treballadors i té 149 establiments repartits per tota la República. Fins fa només uns mesos i durant molts anys va ser la cadena líder però darrerament ha estat superada per Supervalu, sobretot gràcies a l'absorció de Superquinn, que s'ha consolidat a la primera posició, això sí, encara frec a frec amb Tesco.

URL curta: bit.ly/1N57WeX

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt