Els comerços del sud de Dublin són els més morosos

Els comerços del sud de Dublin són els més morosos Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Segons les darreres dades disponibles del Dublin City Council (DCC), els comerços situats a la seva àrea d'influència li deuen 40 milions d'euros en tributs municipals, una xifra que suposa una reducció de 10 milions respecte a l'any passat; de tota manera, durant el darrer any s'han "esborrat" 17 milions en considerar-los irrecuperables i 16 per haver-se facturat a comerços vacants. El total recaptat durant l'any passat en tributs comercials pel DCC va ser de 314 milions d'euros.

Al problema dels que no paguen s'hi ha d'afegir el dels que paguen els tributs municipals amb retard, una pràctica molt estesa puix que al voltant d'un terç dels comerciants va endarrerit en el pagament. Nogensmenys, en aquest assumpte l'ajuntament es mostra flexible per no dificultar l'activitat comercial en un període en què molts establiments comencen a recuperar-se després d'haver patit de valent la pressió derivada d'una situació econòmica no gaire favorable al consum.

Pel que fa a les zones, la situació és força paradoxal. En aquest sentit, la de Pembroke/South Dock, on s'hi inclou Temple Bar, Leeson Street i el comercialíssim Grafton Street, són les que més diners deuen a l'ajuntament amb un terç del deute total, seguida de la North City amb un 26%; per contra, la zona que deu menys diners, amb només un 4% del total, és Ballymun, un dels barris més desafavorits de la capital irlandesa. Això s'explicaria  pel nombre de botigues, amb una xifra molt més alta al centre que no pas als barris de la perifèria. 

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/1S6hWGY

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt