Millor treballar al Tesco que no pas fer de policia

Millor treballar al Tesco que no pas fer de policia Uns gardaí a Smithfield, Dublin 7 / Foto: Liffey

Després de cinc anys amb una moratòria en la contractació de personal al sector públic el gener del 2014 va anunciar-se una convocatòria de noves places a la Garda; entre l'alta taxa d'atur i el bon salari que històricament han tingut els qui treballen a la policia va fer que més de 24.000 candidats hi enviessin la sol·licitud. Des de llavors s'han graduat 685 policies i ara n'hi ha 150 en formació.

De tota manera l'alegria de veure nous graduats sortint de l'Escola de Policia de Templemore (Comtat de Tipperary) no ha durat gaire i segons l'Associació de Gardes (GRA), ja hi ha hagut tres agents formats recentment que han abandonat el cos policial adduint raons econòmiques i és que amb el salari anual inicial de 23.171 euros n'hi ha que han de fer un esforç titànic per tal d'arribar a final de mes.

Malgrat que de moment només ho han deixat tres, es preveu que amb la recuperació econòmica i l'augment dels salaris a la majoria de sectors hi hagi més desercions; en aquest sentit, un nou graduat que ha participat en una enquesta de la GRA ha assegurat que preferiria treballar al Tesco emplenant prestatges que no pas de policia. També hi ha l'agreujant de veure la diferència salarial existent amb els que van entrar a la Garda abans de la crisi -l'any 2008 s'hi entrava cobrant 27.100 euros-, un factor que els nous reclutes troben molt injust i desmoralitzant.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/1MBMngF

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt