Disney no paga ni un cèntim per tenyir l’Spire de blau

Disney no paga ni un cèntim per tenyir l’Spire de blau L'Spire de blau vist des de l'helicòpter de la Garda / Foto: Garda via Twitter

Des de fa unes nits i fins al 2 de gener, l'Spire, la punxa clavada al bell mig d'O'Connell Street (Dublin 1), romandrà tenyit de blau en motiu de l'estrena de la darrera entrega de la saga Star Wars. Si l'Spire ja es veu des de molt lluny en el seu estat natural, ara, a més, el color blau li dóna una semblança al sabre lluminós que utilitzen alguns protagonistes de la pel·lícula gal·làctica.

Tanmateix, l'ajuntament de Dublin ha confirmat que la publicitat de la que ha gaudit el film ha sortit de franc, per bé que tampoc ha costat res al consistori puix que la instal·lació de tot l'entramat ha anat a càrrec de Disney. L'únic problema que hi han vist alguns és que a Londres van cobrar uns 33.000 euros per fer el mateix amb la columna dedicada a l'almirall Nelson a Trafalgar Square.

En aquest sentit l'exalcalde de Dublin, Christy Burke, ha lamentat que s'hagi perdut l'oportunitat de generar uns ingressos que podrien haver anat a parar al Capuchin Day Centre, un centre d'atenció a gent sense recursos on el matí en què Burke va fer les declaracions hi havien anat a esmorzar unes 600 persones.

Font: Irish Independent

URL curta: ow.ly/WaL5W

Torna a dalt