El govern ven a IAG les seves accions a Aer Lingus

El govern ven a IAG les seves accions a Aer Lingus Avions d'Aer Lingus a l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

Després de més de quatre mesos pensant-s'ho i ja havent donat dues carbasses al mateix pretendent, finalment ahir el govern va decidir de vendre's el seu paquet accionarial a la companyia aèria del trèvol, que representa un 25% del total. La venda suposarà uns ingressos d'uns 335 milions d'euros per a l'Estat, que l'oposició ja s'ha afanyat a alertar que serviran per a comprar vots.

Segons va explicar, o justificar, ahir Pascal Donohoe, ministre de Transport, la venda al grup IAG, propietari de British Airways i Iberia, aportarà molts beneficis a Aer Lingus i a Irlanda en general en forma de llocs de treball (600 d'aquí al 2020 malgrat que se'n perdran 50 l'any vinent), d'ampliació del nombre de connexions a la majoria d'aeroports de l'illa, més passatgers i més ingressos per al sector turístic.

A banda del govern i de la patronal Ibec, la resta d'actors s'hi han mostrat reticents i és que no es fien de les promeses d'IAG, de qui diuen que l'única cosa que li interessa d'Aer Lingus són els valuosos slots que la companyia irlandesa té a l'aeroport londinenc de Heathrow. Segons el ministre Donohoe, IAG s'ha compromès a garantir aquests drets d'aterratge per a Aer Lingus durant els propers 7 anys.

URL curta: ves.cat/mead

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt