Continua la llarga història d’amor entre ESB i KPMG

Continua la llarga història d’amor entre ESB i KPMG El quarter general d'ESB a Fitzwilliam Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

L'amor no entén de bones pràctiques en auditoria i això ho demostra la llarga relació entre la companyia elèctrica estatal ESB i KPMG, literalment, la seva auditora de tota la vida, més concretament des de la fundació d'ESB l'any 1927. A més, el contracte signat recentment entre les dues parts acaba el 2017, per la qual cosa la romàntica unió durarà com a mínim 89 anys.

Tot i que no hi ha cap requeriment legal de canviar d'auditor, el manual de bones pràctiques del sector aconsella d'anar rotant com fan la majoria de grans empreses, que solen contractar de manera cíclica les conegudes com a “Big Four”, és a dir, KPMG, Deloitte, Ernst & Young i PriceWaterHouseCoopers. Això es fa així perquè una relació de llarga durada crea uns vincles que podrien influenciar la feina dels auditors en el sentit de ser més permissius.

Un portaveu d'ESB ha afirmat que per tal de triar una empresa auditora es convoca un competitiu concurs públic que segueix les directius de la Unió Europea i que KPMG va ser la que va presentar l'oferta més interessant.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/mc26

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt