Mig milió per traslladar l’Arbre d’Or del Banc Central

Mig milió per traslladar l’Arbre d’Or del Banc Central L'Arbre d'Or a la plaça del Banc Central / Foto: Liffey

Al Banc Central li sobren els calers, per això és el Banc Central, i a l'hora de fer el trasllat des de la seva seu actual a Dame Street (Dublin 2) fins a la zona de les Docklands (Dublin 1) no s'estarà de res, començant per la construcció d'un edifici nou que requerirà la inversió d'uns 140 milions d'euros i acabant amb el mig milió destinat a traslladar una bola daurada anomenada “Crann an Oir” (Arbre d’Or en gaèlic) situada a la Central Bank Plaza, davant de la seu actual.

Aquest arbre d'or, que no és cap arbre ni és d'or, pesa diverses tones i farà que el trasllat no sigui fàcil; primer a causa del seu pes i també perquè el Banc Central necessitarà un permís de l'ajuntament, al qual els ciutadans hi podran presentar les seves objeccions. El banc utilitza aquesta escultura al seu logotip i farà tot el possible per a endur-se'l cap a la seva nova seu.

El “Crann an Oir” és obra d'Eamonn O’Doherty, que l'any 1991 va guanyar el concurs organitzat pel Banc Central. A la despesa del mig milió d'euros s'hi inclou el que costaraà la nova escultura que es col·locarà al mateix lloc.

Font: Newstalk

URL curta: ves.cat/mbED

Torna a dalt