La guerra entre McDonald´s i Supermac’s arriba a Europa

La guerra entre McDonald´s i Supermac’s arriba a Europa Un Supermac's a O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Fa unes setmanes McDonald's va recórrer a la justícia australiana per tal d'aturar el projecte d'expansió a Austràlia de la cadena de menjar ràpid Supermac's que, aprofitant que és una icona nacional, volia satisfer la demanda dels irlandesos que han emigrat als Antípodes durant els darrers anys; ara, però, sembla que ara la guerra arriba a l'àmbit europeu.

En aquest sentit McDonald's ha presentat un escrit de 41 pàgines objectant contra els plans de Supermac's de registrar la seva marca a tota la Unió Europea. En cas que els nord-americans guanyin la batalla els irlandesos haurien d'aturar el seu projecte d'expansió per la UE, que començaria pel Regne Unit, si més no utilitzant el nom Supermac's.

Segons McDonald's, si Supermac's fa ús del seu nom obtindrà un avantatge injustament gràcies a la bona reputació que la icona mundial del menjar ràpid s'ha guanyat al llarg de moltes dècades. Per la seva banda, Pat McDonagh, que va fundar Supermac's l'any 1978 obrint un establiment a Ballinasloe (Comtat de Galway), ha afirmat que l'objecció de McDonald's no té ni cap ni peus i que espera que s'imposi el sentit comú.

De tota manera hi ha precedents que podrien jugar a favor de McDonald's, que ja ha guanyat casos semblants com el de MacJoy a les Filipines, McCoffee als Estats Units o McMunchies a Escòcia. El nom Supermac's té l'origen en l'àlies que rebia el fundador de la cadena quan jugava a esports gaèlics a l'escola.

Font: Herald i Newstalk

URL curta: ves.cat/mbyP

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt