3er intent d’OPA de British Airways sobre Aer Lingus

3er intent d’OPA de British Airways sobre Aer Lingus La cabina d'un avió d'Aer Lingus / Foto: Liffey

Sembla que IAG, la casa matriu de British Airways i de l'espanyola Iberia, té un gran interès en comprar Aer Lingus i durant les darreres setmanes ja ha presentat tres OPAs. Les dues primeres van ser rebutjades atès que el preu ofert per cada acció, 2,30 euros a la primera i 2,40 a la segona, es va considerar massa baix.

A la tercera, el preu, que seria en efectiu sense cap condició ni canvi d'accions entre companyies, és de 2,50 euros, atribuint a Aer Lingus un valor de mercat d'uns 1.300 milions d'euros. L'oferta va ser presentada a principi de setmana i els directors de la companyia la van analitzar divendres; tot sembla indicar que proposaran al consell d'administració d'acceptar-la. Tanmateix, el camí podria ser llarg i feixuc perquè qualsevol possibilitat d'èxit en l'operació passa pel vistiplau del govern irlandès i de Ryanair, que tenen el 25,1% i el 29,9% de les accions, respectivament.

De moment el govern no s'hi ha pronunciat, puix que no hi ha res oficial, però no hi donarà el llum verd si veu que Irlanda hi surt perjudicada; en aquest sentit un dels aspectes més importants són els “slots” (drets d'aterratge) en hora punta que la companyia del trèvol té a Heathrow, un actiu molt cobejat que atorga un valor addicional a Aer Lingus, i que podrien ser utilitzats per a d'altres rutes en detriment de les que connecten l'aeroport londinenc amb Irlanda.

Per la seva banda, Ryanair, que ja ha intentat infructuosament comprar Aer Lingus tres vegades en els darrers anys, podria aprofitar l'ocasió per a obtenir diners en efectiu fent una desinversió en una companyia en què malgrat ser l'accionista principal no hi decideix res.

De tota manera i com ja li va passar a Ryanair, en cas que IAG comprés Aer Lingus les autoritats britàniques de la Competència l'obligarien a vendre's una part important dels actius a fi d'evitar una possible situació de quasimonopoli.

Fonts: Irish Examiner i Irish Times

URL curta: ves.cat/maZZ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt