El Banc Central crida a fer ús de les monedes d’1 i 2c

El Banc Central crida a fer ús de les monedes d’1 i 2c Monedes de coure en un gerro / Foto: Liffey

Les monedes d'1 i 2 cèntims a tothom li fan més nosa que servei i la majoria de consumidors les guarden en un pot o guardiola; tanmateix les botigues les necessiten per tornar el canvi exacte perquè a l'hora de pagar tothom ho fa en múltiples de 5 cèntims, o fins i tot de 10. Això provoca que les monedes de color coure posades en circulació desapareguin ràpidament.

Ara el Banc Central ha fet una crida a trencar guardioles i a fer ús d'aquestes monedes; en cas que la gent no les vulgui portar a sobre contínuament per les molèsties que generen s'aconsella de donar-les a entitats caritatives que, al seu torn, aniran al seu banc a canviar-les per bitllets i el banc les podrà tornar a distribuir entre els comerços que necessitin canvi.

D'aquesta manera s'evitarà que el Banc Central hagi de fabricar noves monedes d'1 i 2 cèntims i és que el seu cost de producció és més alt que el seu valor facial. En total Irlanda ha emès gairebé 2.500 milions d'euros en aquestes monedes, és a dir, uns 1.500 euros per família.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/l_Uy

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt