McDonald’s frena l’expansió austral de Supermac’s

McDonald’s frena l’expansió austral de Supermac’s El Supermac's d'Eyre Square a Galway / Foto: Liffey

La creixent població irlandesa al continent austral, sobretot d'ençà de l'inici de la crisi econòmica que va obligar molts a fer les maletes, ha fet que algunes marques que formen part de l'imaginari col·lectiu hagin començat a veure com un negoci rendible establir-se a països com Austràlia, on la inexistència de productes irlandesos ha fet que la diàspora encara els valori més.

Fa uns dies va publicar-se una enquesta revelant que les patates xips Tayto de formatge i ceba és el que més s'enyora quan hom és fora de casa; de tota manera hi ha empreses que envien paneres amb productes considerats icones nacionals, per la qual cosa, si bé el seu preu és més elevat, és possible de consumir-los a milers de quilòmetres d'Irlanda.

El que no és possible és comprar-los i consumir-los en un establiment també icònic i això és el que vol solucionar Supermac's, l'equivalent a McDonald's però 100% irlandès. Pat McDonagh, fundador i propietari de la casa, ha explicat que volien obrir un local a Sydney però que McDonald's ha presentat al·legacions per una qüestió de marca registrada, fet que també retardarà l'obertura d'un altre local, a Perth. El cas s'estudiarà als jutjats a partir del març vinent.

Supermac's va obrir el seu primer establiment a Ballinasloe (Comtat de Galway) l'any 1978 i des de llavors ha estat una història d'èxit, essent un dels llocs preferits per anar-hi amb la família, quan s'és un jove adolescent o ja més grans per als que quan s'acaba la festa volien menjar alguna cosa; a destacar el situat a l'Eyre Square de Galway (foto), que durant la díscola "rag week" universitària esdevé el punt central de l'alcoholitzat sidral de fi de festa.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/l_Sb

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt