Els museus públics podrien deixar de ser gratuïts

Els museus públics podrien deixar de ser gratuïts Entrada al National Museum of Ireland a les Collins Barracks, Dublin 7 / Foto: Liffey

Diuen que la gratuïtat dels museus estatals d'Irlanda té l'objectiu de culturitzar una mica la població i allunyar-la d'altres passatemps menys saludables, com passar hores i més hores al pub, però cada vegada és més difícil de mantenir el nivell de qualitat amb les actuals dotacions econòmiques atorgades pel govern.

Un exemple d'aquest problema és el National Museum of Ireland (NMI), que ha començat a estudiar mesures per tal de trobar una solució que permeti mantenir obertes les seves quatre seus, tres a Dublin i una, el Museu de la Vida Rural, al comtat de Mayo. Entre les quatre reben més d'un milió de visitants anuals i una de les opcions estudiades seria cobrar entrada.

Malgrat les retallades fetes des del 2008, passant de tenir una plantilla de 210 treballadors a només 145, s'ha hagut de fer front a un augment del nombre de visitants d'un 35% durant el mateix període, mentre que la subvenció estatal ha passat del 19 milions d'euros als 11,4 d'enguany, import que es repetirà l'any vinent. Segons el consell d’administració del museu, si es vol mantenir el nivell de servei actual es necessitarien uns 650.000 euros addicionals.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/l-OV

Torna a dalt