La NAMA revela un projecte per a l’històric Boland’s Mills

La NAMA revela un projecte per a l’històric Boland’s Mills L'edifici del Boland's Mills a Grand Canal Dock, Dublin 4 / Foto: Liffey

El banc estatal d'actius tòxics, la NAMA, ha començat a embalar-se i després d'uns primers anys a la defensiva intentant vendre al preu més alt possible els actius que li van transferir les empreses en fallida ara ha passat a l'atac i tot apunta que durant els propers anys la seva activitat principal serà la de fer de promotora de projectes immobiliaris que ajudin el sector de la construcció a recuperar-se.

Una de les grans promocions que ha presentat recentment és la de convertir la zona de Dublin coneguda com els Docklands, és a dir, els terrenys al voltant del tram final del Liffey que històricament havien ocupat empreses relacionades amb el transport marítim de mercaderies i que no va acabar de desenvolupar-se del tot durant els anys bojos del Celtic Tiger, en una còpia del Canary Wharf londinenc o del Seaport de Boston.

Un dels punts centrals d'aquest renaixement constructor serà l'edifici que va ocupar la Boland's Mills (la Farinera Boland) en una de les ribes del Grand Canal. Aquest edifici està catalogat pel seu valor arquitectònic i històric i és conegut per haver estat el lloc on durant els Fets de Pasqua del 1916 va estar destacat un batalló dirigit per Eamon de Valera. L'edifici data del 1830 i va romandre en funcionament com a molí de farina durant més de 100 anys.

Abans de l'esclat de la bombolla immobiliària l'empresa Versus tenia previst de fer-hi 67 apartaments, dues cases, més de 13.000 metres quadrats d'oficines, botigues i locals de lleure, però el projecte no va començar-se perquè l'empresa va fer fallida en no poder retornar els préstecs als seus creditors; l'edifici va passar d'estar valorat en 61 milions d'euros l'any 2007 a només 9,9 milions l'any 2009. Ara la NAMA té previst d'invertir-hi uns 200 milions d'euros i hi construirà tres torres de 15 pisos al lloc on encara hi ha les sitges (part més alta a la foto), que seran enderrocades.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/lMTG

 

Torna a dalt