El proveïdor de Wi-Fi gratuït al centre de Dublin fa figa

El proveïdor de Wi-Fi gratuït al centre de Dublin fa figa Rajola indicant el servei gratuït de Wi-Fi / Foto: Liffey

Jenaro García Martín, president i conseller delegat de l'empresa tecnològica espanyola Gowex, ha dimitit del seu càrrec després d'admetre que la companyia que ha dirigit durant els darrers anys no pot fer front al seu deute a curt termini, fet que l'obliga a demanar un concurs de creditors (l'antiga suspensió de pagaments). L'empresa ho va comunicar al Mercat Alternatiu de la Borsa ahir al matí.

El principi de la fi va començar quan Gotham City Research, una consultora dedicada a realitzar due dilligences, va publicar un informe de 93 pàgines en el que revelava que el valor de les accions de Gowex era 0 i que el 90% de la xifra de venda era fictici; en aquest aspecte va fer una simple comprovació sobre els punts de Wi-Fi gratuït repartits per diverses ciutats i només en van comptar poc més de 5.000, nombre molt inferior als anunciats per Gowex.

Un altre element que va fer sospitar a Gotham City Research va ser la factura dels auditors per 52.000 euros, un import exageradament baix pel nivell d'ingressos declarats per la companyia; res a veure amb els 1,6 milions de dòlars que han pagat alguns dels seus competidors per l'auditoria dels seus comptes.

Tota aquesta informació va ser inicialment desmentida per Gowex però finalment García Martin va admetre que l'empresa havia falsejat els estats comptables dels darrers quatre anys. García Martín va demanar disculpes via Twitter i va afirmar que assumiria la seva responsabilitat i les conseqüències de les seves accions.   

El futur incert de Gowex, que ha rebut diversos guardons a l'Estat espanyol, podria posar en perill el servei de Wi-Fi gratuït al centre de Dublin atès que la capital irlandesa és una de les moltes ciutats que va contractar el servei, essent un dels avantatges principals el cost zero per a l'ajuntament i els usuaris puix que el servei es finança amb publicitat. En total hi ha 48 punts de connexió, anomenats hotspots i situats en llocs força concorreguts de la ciutat.  

En principi a Dublin no s'han rebut queixes però, segons algunes comprovacions fetes per Gotham City Research en ciutats com Nova York, el servei només estava disponible entre un 30 i un 50% del dia malgrat que Gowex anunciava que el Wi-Fi funcionava les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana.

URL curta: ves.cat/lCTb

ENGLISH Version

 

Torna a dalt