Previsió d’un augment de 10 cèntims en el preu del carburant

La situació d’incertesa en molts dels països productors de petroli ha fet que el preu del barril de Brent (el de referència al mercat i que equival a gairebé 159 litres) s’hagi enfilat fins als 108.50 dollars, el més alt en els darrers dos anys i mig.

Segons l’Automobile Association irlandesa (AA), això podria suposar que el preu a pagar pels automobilistes irlandesos s’enfili fins als 1.55 euros per litre d’aquí a tres setmanes. En aquest moment la mitjana nacional és d’1.44 euros, inclosos els 4 cèntims introduïts en el pressupost governamental d’aquest any.

Per les característiques del país, on no hi ha centrals nuclears i el 96% del transport interior es fa per carretera, Irlanda depèn en gran mesura de l’energia derivada del petroli. És a dir, que qualsevol moviment de preus dels carburants té un impacte en tota l’economia.

L’AA proposa eliminar els 4 cèntims introduïts recentment així com d’altres impostos que graven la benzina. D’aquesta manera es donaria un impuls a la delicada economia irlandesa.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt