Hisenda reclama a Aer Lingus 32.5 milions en impostos

La rocambolesca història té l’origen en la decisió de la companyia d’”acomiadar” 913 treballadors per després, d’aquests 913, contractar-ne de nou 715 amb salaris més baixos i fent tasques diferents. El motiu de l’acció era una reestructuració de les operacions de terra a l’aeroport de Dublin.

Però els Revenue Commissioners (inspectors d’hisenda) no en deixen passar ni una i estan estudiant si aquest acomiadament encobert en realitat és només un pla per reduir els costos salarials. La qüestió principal rau en les indemnitzacions cobrades pels treballadors acomiadats i que no atrauen cap impost, però hisenda considera que si l’empresa torna a contractar el mateix personal, els imports pagats són taxables i és per això que reclama els 32.5 milions d’euros.

Aer Lingus ha informat que no té intenció d’anar als tribunals ni pensa reclamar aquests impostos no deduïts als treballadors perquè segurament això encara implicaria més costos. Per la seva banda, el sindicat majoritari Siptu, ha considerat adequat que no es reclami els diners als treballadors.

Un dels accionistes de l’aerolínia, Ryanair, ha dit que estaven molt preocupats per aquest assumpte perquè és un signe de poca professionalitat que afecta els accionistes.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt