El govern va ignorar un informe advertint de l’errònia política econòmica

Un informe independent sobre la gestió del departament d’Economia durant els darrers deu anys ha revelat que el govern va ignorar els senyals d’advertència d’aquest ministeri sobre la preparació dels pressupostos. El criteri a seguir va ser sempre l’electoral i no el de la teoria econòmica.

El govern cada vegada gastava més diners en programes de benestar social i alhora reduïa els impostos. Això va anar creant un dèficit que sumat a la dependència del sector immobiliari ha fet que la crisi a Irlanda hagi estat molt més forta que a la majoria de països avançats de la Unió Europea fins al punt d’haver de rebre ajuda internacional.

L’informe diu que els advertiments del departament eren molt més clars i detallats que els que provenien de l’estranger però, a excepció de l’any 2003, la resta d’anys el govern no en va fer cas. També culpa el departament per no haver aixecat més la veu a l’hora d’intentar parar el dèficit desenfrenat. Acaba aconsellant grans canvis a l’hora de confeccionar el pressupost, de publicar-lo i que sigui auditat de manera independent.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt