La nova llei de lloguers abolirà la clàusula “només cap amunt”

D’aquí a poques setmanes entrarà en vigor la nova llei de lloguers comercials que abolirà de tots els contractes la clàusula que només permet revisar el preu del lloguer cap amunt. Els contractes signats a partir del 2010 ja podien ser revisats cap amunt o cap avall.

L’actual llei no tenia en compte que el boom que va viure Irlanda durant els anys noranta i part de la primera dècada del segle XXI acabaria algun dia o altre. Així doncs, quan va començar la crisi econòmica i molts negocis situats en carrers comercials com Grafton Street van veure que els seus ingressos es reduïen dramàticament, no van poder fer front al lloguer basat en una altra època i van haver de tancar.

Aquesta abolició va ser inclosa en l’informe encarregat pel govern a l’economista Colm McCarthy per engegar mesures d’estalvi i de reactivació econòmica. En molts casos es va donar el cas que tant el propietari del local com el llogater estaven d’acord en rebaixar el preu però la llei no els ho permetia i el negoci havia de tancar.

S'aboleix una clàusula però se n'hi introdueix una altra: a no ser que es digui el contrari o es canviï la llei una altra vegada, d'aquí a 5 anys la clàusula de revisió només cap amunt tornarà a entrar en vigor.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt