Un terç dels aturats irlandesos podrien treballar a Austràlia

El ministre de Treball de la regió Austràlia de l’Oest (Western Australia), Peter Collier, ha estat de visita a Dublin i ha dit que la seva regió necessitarà 150.000 treballadors d’ara fins al 2017. Tenint en compte que a Irlanda hi ha uns 450.000 aturats aquesta xifra és podria reduir en un terç.

Trobar una feina a Austràlia sempre ha estat força complicat a causa de la dificultat d’obtenir un visat però la necessitat urgent de mà d’obra ha fet, en paraules de Collier, que les portes siguin obertes per a tothom. Altrament, molts dels projectes ja començats s’hauran d’aturar o endarrerir.

Un dels motors d’aquest boom econòmic és el sector de la mineria i l’extracció de gas, amb projectes d’un valor total estimat en 145.000 milions d’euros; però no només cerquen personal per a la indústria pesant, també hi ha moltes vacants en d’altres sectors com el turisme, el comerç, la sanitat i l’ensenyament.

Western Australia ocupa gairebé tota la meitat oest de l’illa i té Perth com a capital. El clima és mediterrani i malgrat que ara és hivern fa dos dies la temperatura era de 22 graus. Darrerament als portals de feines d’Irlanda s’hi poden trobar diverses ofertes d’institucions públiques australianes.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt