El programa estatal de becaris només col·loca vuit candidats

El programa de becaris engegat pel govern fa dues setmanes i que té un pressupost de 16 milions d’euros només a col·locat vuit candidats malgrat les més de 700 demandes de treball anunciades per les empreses participants, entre les que hi ha Aer Lingus, Smurfit Kappa i Quinn Group. Dels 65 sol·licitants 27 reunien els requisits però només 8 han acabat posant els peus en una empresa.

Aquest programa, que rep el nom anglès de Job Bridge, consisteix en que l’Estat pagui 50 euros setmanals a tots aquells que han romàs aturats durant més de 6 mesos si accepten fer de becaris durant 40 hores a la setmana. Aquests 50 euros es paguen a més del subsidi habitual.

Quan va anunciar-se aquesta iniciativa hi va haver tot tipus d’opinions: molts dels candidats potencials ho veuen com una explotació de les empreses que es volen estalviar el sou i a més per 50 euros addicionals prefereixen no treballar. Algunes demandes s’han hagut de retirar per la seva baixa qualitat i alguns candidats no compleixen amb el requisits.

Font: Sunday Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt