El comtat de Galway podria veure desaparèixer més de 100 pubs

La crisi econòmica ha fet que el poder adquisitiu de molts irlandesos hagi minvat i com a conseqüència d’això el negoci de molts pubs, sobretot en zones rurals, hagi disminuït de manera alarmant mentre que els costos s’han mantingut o fins i tot han augmentat.

Segons Paul O’Grady, expresident de l’Associació de Marxants de Vi, entre un 20 i un 25% del pubs del comtat de Galway hauran de tancar l’any que ve en no poder renovar el permís per vendre alcohol. Per obtenir-lo s’ha de presentar un document anomenat Tax Clearance Certificate que és emès per Hisenda conforme els afers fiscals d’una empresa o persona estan al dia.

Com a molt podran sol·licitar un Tax Clearance Certificate provisional si arriben a un acord amb Hisenda per pagar els impostos fraccionadament però si la situació no millora hauran de tancar definitivament. Abans de la crisi quan un pub tancava podia vendre la llicència fàcilment a un preu molt alt perquè anaven molt buscades, sobretot per supermercats de les grans ciutats, però ara es paga molt menys.

Durant els darrers anys les zones rurals d’Irlanda han vist tancar centenars de pubs; les causes principals han estat la disminució del nombre d’habitants i una major conscienciació de no conduir sota els efectes de l’alcohol, en part gràcies a l’augment dels controls policials.

Font: Connacht Tribune

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt