Irlanda obté un millor tracte amb el seu deute

Després d’unes quantes setmanes en les que els membres del govern irlandès deien que estaven a punt d’arribar a un acord per millorar les condicions del préstec de 45.000 milions d’euros rebut de la Unió Europea, finalment així ha estat i la taxa d’interès ha passat del 5.8 fins al 3.5% a més de doblar el termini de devolució fins als 15 anys.

A canvi, el govern d'Enda Kenny participarà "constructivament" en les converses per assolir un impost de societats comú. Aquest impost, que a Irlanda es situa al 12.5% sent un dels més baixos de la UE, ha estat sempre en el punt de mira de països com França que el veuen molt perjudicial per als seus interessos si bé alguns estudis han demostrat que l’impost de societats francès real, és a dir, tenint en compte tots els incentius i ajudes fiscals, és encara més baix.

Aquesta millora de les condicions es veu com un premi per l’actitud del govern irlandès a implementar plans d’ajust que no han agradat gens a la majoria de la població, sobretot pel que fa a les retallades en el sistema de benestar social i en els sous dels treballadors del sector públic i les seves pensions.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt