AIB és el banc del que més desconfien els empresaris

Segons una enquesta sobre el sector bancari realitzada entre empresaris i alts executius, el banc AIB és el que genera més desconfiança i amb diferència, malgrat que en els temps de bonança econòmica va ser el banc amb més volum de negoci i que el ministre d’Economia, Michael Noonan, l'ha designat com un dels dos pilars del nou sistema bancari irlandès juntament amb el Bank of Ireland.

Un 45% dels enquestats van dir que desconfiaven més d’AIB; Permanent TSB i Ulster Bank s’emporten un 9% cada un; National Irish Bank un 8%; Bank of Ireland un 6% i ACC un 3%. Aquestes xifres vénen donades pel grau de coneixement de les entitats entre els enquestats i és per això que AIB té un percentatge molt alt, amb l’excepció del Bank of Ireland que obté un percentatge molt baix pel nombre de clients que té, probablement perquè és l’únic que encara no ha estat nacionalitzat.

Darrerament han anat sorgint notícies sobre la mala gestió feta per la majoria de bancs a l’hora de prestar diners a qualsevol que es presentés a una oficina o a promotors immobiliaris que creien que la bombolla immobiliària duraria per sempre i que ara, en alguns casos concrets, deuen fins a 3.600 milions d’euros.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt