S'aprofiten dels becaris per obtenir mà d’obra gratuïta

El departament de Benestar Social ha hagut de retirar fins a 28 anuncis de feina del programa de becaris JobBridge, que pretén inserir dins del mercat laboral uns 5.000 aturats que portin més de tres mesos sense treballar. A banda del subsidi d’atur el govern paga 50 euros a la setmana, les empreses no paguen res.

El fet que la contractació d’un becari no suposi cap cost per a les empreses ha provocat que hi hagi molts anuncis que de manera descarada no compleixen amb els requisits del programa. Una empresa que vulgui participar-hi ha de garantir que el becari farà un treball supervisat, que adquirirà una experiència rellevant i que si al cap d'un temps determinat no li ofereix una feina remunerada contractarà algú altre.

Darrerament han sortit molts anuncis a les pàgines d’internet relacionades amb la cerca de feina fent referència a JobBridge. Molt sovint per l’experiència que demanen es veu clarament que el que realment busquen les empreses és mà d’obra gratuïta per substituir treballadors que reben un salari.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt