A l’Anglo Irish només es cridava “Aquí que no falti de res!”

L’Anglo Irish Bank, la primera entitat financera que va ser nacionalitzada pel govern a causa de la crisi bancària, va gastar centenars de milers d’euros en festes per als treballadors i els clients fins i tot pocs dies abans que entrés en vigor la garantia de dipòsits bancaris (setembre del 2008) o que fos rescatat (gener del 2009).

El 5 de setembre del 2008 el banc va organitzar una festa per a uns 600 treballadors a la Mansion House de Dublin que va costar 80.000 euros, 24.000 dels quals en begudes per als assedegats empleats que van ballar al ritme d’una orquestra que tocava en directe.

El llavors director general David Brumm va organitzar ell mateix la festa, anomenada “Retorn a l'escola per trencar la fatalitat”, per pujar la moral a la plantilla. En un correu enviat als treballadors deia “Estimat company, les borses baixen. Diuen que l’economia ha entrat en recessió. Ha plogut tot l’estiu. S’han acabat les vacances. Això és l’Anglo així que només hi ha una cosa a fer: festa!”.

Per Nadal van tornar a entonar l’”aquí que no falti de res!” i poques setmanes abans de la nacionalització van celebrar tres festes per als treballadors a Dublin, Londres i Boston amb un cost total de 272.000 euros i 229.000 en unes altres tres festes per als clients, a més de 87.000 euros en vi i vals bescanviables.

Durant els anys anteriors el banc ja va tenir despeses fora de lloc com entrades per anar a veure els equips més importants de la Premier League, patrocini de campionats de golf (gastant-se 200.000 euros en pilotes) i un contracte de deu anys en entrades per als partits de rugbi a l’Aviva Stadium (140.000 euros).

Font: Irish Times

Torna a dalt