makingcents.ie, web que explica termes financers de manera planera

L’Agència Nacional per l’Alfabetització d’Adults (NALA en les seves sigles en anglès) ha rellançat la web makingcents.ie, nom que té un doble sentit perquè sona gairebé igual a making sense, que voldria dir que una cosa s'entén (o té sentit). En aquesta web s’explica què és cada cosa dins el món de les finances d’una manera planera perquè ho entengui tothom.

La diferència amb la versió antiga és que ara hi ha menys text i més vídeos, amb gent explicant les coses lentament i amb exemples força clars. Potser aquest canvi de format ha estat perquè algunes persones no només tenien problemes per entendre el significat del termes financers sinó que a més els feia mandra llegir textos amb un contingut tècnic.

Segons la NALA, dos terços dels irlandesos tenen dificultat per entendre el llenguatge financer i la meitat no arriben al nivell mínim acceptable d’alfabetització. Amb aquesta web es pretén que no es repeteixin els problemes que va crear el fet que els bancs, durant els anys de bonança econòmica, venguessin qualsevol cosa o fessin préstecs a tota persona que entrés a l’oficina i que no era conscient del risc associat al producte.

Font: RTÉ

Torna a dalt